Claimanten Waarborgfonds kunnen nu gebruik maken van Visual Intelligence

11 september '24 - Visual Intelligence (VI) is een innovatieve manier van expertiseren waarbij particulieren die de claim indienen (claimanten) zelf foto’s maken van de auto rondom (360 graden), de schade, de km stand, het middenconsole, het kenteken en het VIN-nummer.* De foto’s worden vervolgens met een druk op de knop geüpload en via AI omgezet naar een conceptcalculatie. Die conceptcalculatie wordt samen met de foto’s vervolgens geanalyseerd door de expert. De expert maakt de calculatie dan definitief.

 

Calculatie

Experts van DEKRA die hiervoor zijn geselecteerd gaan dus niet meer elke dag hun rondje rijden voor het afleggen van bezoekafspraken. Die bezoekafspraken worden nu afgewisseld met bureauwerk. Door middel van machine learning zullen de conceptcalculaties steeds beter van kwaliteit worden. Deze self service-functionaliteit past prima bij ons streven om de efficiëntie te verhogen, zodat we meer tijd kunnen besteden aan de inhoudelijke behandeling van dossiers.

 

Voordelen van VI

  • Gemak voor de claimant: hij of zij hoeft niet meer thuis of bij de garage te wachten tot de expert langskomt om de schade vast te stellen. Die tijd kan beter besteed worden.
  • Kortere doorlooptijden: Tussen de expertiseopdracht en de expertiseafspraak zit al gauw 14 dagen. Vakantieperiodes nog niet eens meegerekend. We verwachten dat claimanten snel na ontvangst van de link de foto’s in de app zullen maken. Na 3 dagen krijgen ze een reminder om de snelheid erin te houden.
  • Duurzaam initiatief: Experts gaan de calculatie op afstand definitief maken in plaats dat ze voor iedere schade in hun auto stappen om de schade vast te stellen.

Met andere woorden: een mooie CO2-reductie waar wij als Waarborgfonds een steentje aan bijdragen.

 

Zelf getest

Natuurlijk hebben we zelf ook getest hoe gebruiksvriendelijk het proces van foto’s maken en uploaden werkt. Conclusie is dat ‘een kind de was kan doen’.

* Het voertuigidentificatienummer (VIN) is hetzelfde als het chassisnummer. Dit is een unieke code gekoppeld aan een specifiek voertuig. Het VIN staat altijd op het kentekenbewijs, onder voertuigidentificatienummer. En het nummer staat natuurlijk op het chassis/frame van de auto gegraveerd. De precieze plek waar het VIN zit gegraveerd kan per auto verschillen.

Tags