3 april 2019 - De Vereende biedt oplossingen voor maatschappelijke issues in de verzekeringsbranche. Een belangrijke kernwaarde is dat de Vereende, als autoriteit, kennis actief wil delen. Daarom sponsort de Vereende de master Aansprakelijkheid en Verzekering van de Erasmus Universiteit, waar jaarlijks maximaal 25 studenten aan mogen deelnemen. Wij organiseren elk jaar een masterclass en bieden 2 stageplaatsen per jaar aan voor de studenten van de Erasmus Universiteit.
Masterclass
De masterclass werd afgetrapt door Florie Keuning (Senior specialist schade) die kort de verschillende bedrijfsonderdelen van de Vereende toelichtte. Femke Ruitenbeek-Bart, als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit, gaf vervolgens een college over de hoofdlijnen van de WAM. Jelle Smits (Senior specialist verzekeringstechniek) gaf de studenten daarna uitleg over het ingewikkelde onderwerp Internationale aspecten bij schade in het wegverkeer.
Het Groene Kaart systeem en de 4e WAM richtlijn en de verschillen tussen beide systemen werden op heldere wijze door Jelle Smits uitgelegd. Het Groene kaart systeem beschermt benadeelden die in eigen land worden aangereden door een buitenlands voertuig en de 4e WAM-richtlijn beschermt reizigers als zij als bezoeker in een andere EU-lidstaat worden aangereden, de zogenaamde ‘visitor protection’.
“Het is bijzonder leuk om een jonge generatie studenten deelgenoot te maken van de werking van onze organisatie(s); om hen te laten beleven hoe het recht in de complexe praktijk zijn weerslag vindt.” Jelle Smits.
Om de masterclass uitdagend te maken werd de studenten daarna een waargebeurde casus voorgelegd. De studenten gingen in groepsverband enthousiast met de praktijkcasus aan de slag, waarbij zij de zojuist verworven kennis konden toepassen op de casus.