Verkeerstest VVN

Vandaag 6 april 2017 vindt het jaarlijks Veilig Verkeer Nederland (VVN) theoretisch verkeersexamen weer plaats. Duizenden kinderen buigen zich over vragen over verkeersbegrippen, verkeersafspraken en over verkeersborden die er worden gebruikt. Zij leren over de meest recente wijzigingen. Wist u dat 40% van de verkeersregels in de afgelopen 15 jaar is aangepast? Dat er nieuwe verkeersborden zijn bijgekomen, snelheidslimieten zijn gewijzigd en voorrangregels veranderd? Wellicht bent u niet bekend met alle wijzigingen. Doe daarom de Veilig Verkeer Nederland theoretische opfriscursus!

Slaagt u nog steeds voor een verkeerstest?

Wist u dat 40% van de verkeersregels in de afgelopen 15 jaar is aangepast? Nieuwe verkeersborden, andere snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels; de afgelopen jaren is er veel veranderd! Daarom vond Veilig Verkeer Nederland (VVN) dat het hoog tijd werd voor een theoretische opfriscursus.

Online opfriscursus

Op de website van VVN staat een online tool waarmee u aan de opfriscursus kunt meedoen. De opfriscursus is gericht op mensen die al langere tijd in bezit zijn van een rijbewijs en wel wat bijscholing kunnen gebruiken. Er zijn drie verkeerstesten beschikbaar; voor de auto, fiets en de scootmobiel. De korte verkeerstest bestaat uit 8 vragen zoals ook gesteld bij een theorie-examen van het CBR. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de uitgebreide verkeerstest te doen. Deze test bestaat uit 24 pittige vragen, verdeeld over 3 rondes. Aan het einde van tests krijgt u direct te zien hoeveel vragen u goed heeft.

De Vereende onderschrijft het belang van theoretische cursussen

Bij de Vereende zien wij het belang in van het up-to-date houden van de theoretische verkeerskennis. En dan niet alleen bij volwassenen. Het is goed dat kinderen al vroeg over de verkeersregels en het veilig deelnemen aan het verkeer leren. Jong geleerd is immers oud gedaan. Bent u nieuwsgierig geworden of uw theoretische verkeerskennis nog voldoende is? Test het eenvoudig! Al meer dan 380.000 testers gingen u voor. Veel succes!

http://opfriscursus.vvn.nl/v/start