jaarverslag 2019

Snel naar :
Jaarverslag Waarborgfonds Contact

Hoogtepunten 2019

Het Waarborgfonds is opgericht om deelnemers in het verkeer te compenseren voor schade veroorzaakt door een motorvoertuig, waarvoor zij niet bij een verzekeraar terecht kunnen. Bijvoorbeeld omdat de veroorzaker doorgereden of onverzekerd is.

Er zijn op het gebied van aantal schademeldingen en uitgekeerd schadebedrag geen grote veranderingen zijn geweest. Het totaal aantal gemelde schadegevallen is met 1,9% gedaald en het uitgekeerde schadebedrag is met 2,7 gestegen.

Dit komt bijvoorbeeld doordat er meer letselschades zijn en per letselschade door allerlei regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen het schadebedrag steeds hoger wordt. De klanttevredenheid over 2019 kwam uit op praktisch hetzelfde niveau als 2018.

“Ook in 2019 zijn veel van onze medewerkers bezig geweest met het dagelijks afhandelen van schaden die te maken hebben met het invulling van onze wettelijke taak. Wij continueren daarbij een stabiele en betrouwbare manier van werken, zoals u inmiddels van ons gewend bent’, vertelt Ingrid Visscher, directeur van de Vereende. De Vereende is belast met de uitvoering van het Waarborgfonds.
Het Waarborgfonds vergoedt niet alleen materiele schade, maar ook schade aan personen, letselschade, en de gevolgen daarvan. Ingrid Visscher vervolgt: “Voor alle schaden vinden wij het belangrijk dat benadeelden door ons goed worden geholpen. In dit kader introduceerden wij in 2019 een interactieve video, die het mogelijk maakt snel inzicht te krijgen of het indienen van een claim zinvol is en zo ja, hoe dit het best kan geschieden”.

 

 

 

Schadebedrag 2019 per schadecategorie (x € 1.000)
Ontvangen schades 2019 per schadecategorie
Schadebedrag 2019 per schadesoort ( x € 1.000)
Ontvangen schades 2019 per schadesoort

Top 3 artikelen 2019

Waarborgfonds helpt slachtoffers ongeval monstertruck

Is schade veroorzaakt door een elektrische step gedekt door het Waarborgfonds?

Vanaf nu claim in dienen via interactieve video Waarborgfonds Motorverkeer

Snel naar :
Jaarverslag Waarborgfonds Contact